Forum 2 Jaworznickiej Drużyny Wędrowniczej "Resplandor"
Każdy wie jak wygląda sytuacja. Dopóki nie będziemy mieli drużyny z 3 osobami z naramiennikami nie możemy otwierać prób wędrowniczych. A z tego co widzę, nie kroi się, aby ta drużyna powstała szybko. To ma być nasza inicjatywa, ale powiedzmy sobie szczerze, większość osób w ogóle nie wie co i jak. Ja myślę, że powinniśmy skupić się na rzeczach podstawowych, bez których drużyna w ogóle nie ma jak istnieć, a dopiero potem ustalać detale. Ja np. mam ambicję, aby otworzyć już próbę wędrowniczą, a potem iść dalej, tylko do tego potrzeba drużyny. Według mnie strona oficjalna (czyli założenie tej drużyny, a nie tylko stworzenie paczki) też jest ważna. Myślę, że w sobotę będzie wystarczająco czasu, aby obgadać to wszystko dokładniej, więc przemyślcie to.
jeden quest podstawowy... kapituła wędrownicza otwiera stopnie i naramienniki wędrownicze... ale sam naramiennik, czy inaczej PW może być otwierane przez drużynowego (jak próba harcerza) lub inny organ wyznaczony, warunkiem jest, że osoba otwierająca ma naramiennik i najlepiej żeby skonsultowała próbę z jeszcze inną osobą, czyli jak mamy dwie osoby z naramiennikiem w drużynie możemy otwierać i zamykać PW, oraz jak załatwimy instruktora z naramiennikiem nadać go, tak jak nadaje się krzyże, gdy drużynowy nie jest instruktorem
Administrator
Zbyszku, nie trzeba załatwiać, mamy instruktora z naramiennikiem
Administrator
A więc mamy instruktora pwd Adam Zając HO