Forum 2 Jaworznickiej Drużyny Wędrowniczej "Resplandor"
Administrator
21.12.11 tj środa odbędzie się wigilia szczepu w SP15 na Podłężu o godz 16:45.
Póki co mamy przygotować krótką scenkę z "jajem" do 5 min tematyka: jasełka.
Więcej info wkrótce.
Administrator
Trzeba upiec jedno ciasto, przynieść jakieś chipsy, ciastka etc (nie przynosimy picia), i owoce.
Proszę by ktoś zadeklarował się co do ciasta.
ja upiekę ciasto
wymyśliłam taką scenkę na Wigilie Szczepu wypowiedzcie się czy się podoba czy nie czy myślimy nad czymś nowym czy w tym coś zmieniamy ??
Wchodzi Maryja, Józef, Dwaj koszykarze i dziewczyna
Maryja: Józefie, zimno ! Józefie, ciemno ! Józefie , Józefie, co będzie ze mną ? Tak strasznie zimno, tak ciemno wszędzie ! Józefie, Józefie, co ze mną będzie
Józef: Bóg mi dał w opiekę Pannę Maryję, a ona biedactwo, już ledwie żyje. Jej suknią ciągle targa wiatr. O, mój Panie Boże, jak iść przez ten świat ? (siadają na ławce)
Koszykarz 1 : ... i wiesz zamówiłem pizzę, a ona ciągle była zajęta tymi swoimi paznokciami. Nawet nie zauważyła, że zjedliśmy najdroższą pizzę w tej pizzerii.
Koszykarz 2 : Mówiłem ci chłopie, nie zawracaj sobie nią głowy. Będziesz z nią chodził trzydzieści lat, a ona i tak będzie bardziej zajęta swoim odpryskującym lakierem niż tobą, ależ ona pusta…
Koszykarz 1: No tak, ale figurkę to ona ma ...
Koszykarz 2: Zapomnij o niej. Lepiej wróć do swojej Elki.
Koszykarz 1: Co ty, teraz ?! Kiedy przez trzy miesiące próbowałem wyciągnąć te laskę do pizzerii. Zapuściłem baczki, potem obciąłem się na kolano, a kiedy i to nie pomogło, włożyłem sobie te zawleczki do nosa. Zwróciła na mnie uwagę dopiero wtedy, gdy zacząłem nosić te śmieszne spodnie z frędzelkami.
Koszykarz 2: ... i wyglądałeś jakby ci błoto na nogawkach zamarzło. A co gorsza stary ona Cie zostawi mówię Ci daj sobie spokój,
Józef wstaje z ławki i podchodzi do rozmawiających koszykarzy.
Józef: Przepraszam bardzo, czy mógłbym dostać szklankę wody ?
Koszykarz 1: Co ty facet z choinki się urwałeś ? Tu jest Europa Środkowa, może chciałbyś puszkę coli ?
Józef: Nie, nie. Jeśli można to tylko wody. Moja żona jest w ciąży.
Koszykarz 2: Aleś gościu wpadł. Wiesz, mamy jakiś napój, ale po meczu będzie nam się chciało pić. Masz pecha. Może tu w barze będą coś mieli.
Józef: Ale my nie mamy żadnych pieniędzy.
Koszykarz 1: Co myślisz, żeśmy w Totka wygrali ? Albo że niby organizacje charytatywną znalazłeś ? ( puka się w czoło )
Józef podchodzi do Maryi. Bierze ją pod rękę i odchodzą w kierunku wyjścia.
Koszykarz 2: Ty widziałeś frajera. Pieniędzy nie ma i myśli że będziemy go sponsorować. A to ci historia.
Dziewczyna: Właśnie słyszałam jak o mnie rozmawialiście myślicie że jak kobieta to tylko przy garach ma siedzieć właśnie o to chodzi żeby ładnie wyglądała więc nie wiem jaki problem macie z moimi paznokciami że co źle że o siebie dbam ? ( zerka w ich kierunku czekając na odpowiedz)
koszykarz 1 : no wiesz my tylko … my tylko… my tylko nie rozumiemy czemu to aż tak ważne widzisz są ludzie tak jak ta kobieta co tutaj siedziała i jakoś niezbyt przejmowała się tym jak wygląda a dla ciebie tylko to najważniejsze…
Ostatnio edytowany przez Justyna (2011-12-18 22:04:49)
Ludzie napiszcie co z tą scenką bo wchodzicie ale nikt nie powie czy ok czy zmieniamy czy co innego wgl może ktoś ma jakiś pomysł bo w sumie to został nam jeden dzień a wypadałoby wiedzieć w końcu co przedstawiamy ?. ( A jak narazie wypowiedziała się 1 osoba a sądzę że mamy w Drużynie więcej... )
Ostatnio edytowany przez Justyna (2011-12-19 21:07:16)